29 Mayıs 2016 Pazar

12. Kent ve Yaşam Ödülleri-Yılmaz Parlar

HABER AYNASI 12. Kent ve Yaşam Ödülleri

12. Kent ve Yaşam Ödülleri 25 Mayıs 2016 Çarşamba günü Ahırkapı Armada Hotelde verildi.
Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği tarafından organize edilen,  EGD Ekonomi Gazeteciler Derneği Başkanı Celal Toprak ve Yayıncı ve Tv Program yapımcısı Mehmet Gözcü‘nün birlikte hazırladıkları Kent ve Yaşam Ödülleri törenine Eski Bakanlar, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, kamu kuruluş, STK yöneticileri, iş, sanat, spor, siyaset, dünyasının ünlü bürokrat isimleri ve özel konuklar katıldı.
Seçkin Jüri tarafından çeşitli kategorilerde değerlendirilen, kentin, çevrenin, doğanın korunması ve geliştirilmesi için proje üretmiş kişi ve kurumları yüreklendirmek ve onurlandırmak amacıyla yapılan Kent ve Yaşam Ödüllerin 12. ncisinde geceye damgasını vuran şüphesiz en anlamlı ödül, jürinin açıklamasına göre; son toplantılarında aldıkları karar üzerine, İstanbul’a unutulmaz emekleri geçen bir dönem damgasını vuran tarihde silinmez iz bırakan, Eski İstanbul Büyük Belediye Başkanı Bedrettin Dalan’a geciken özür ödülüydü.
EGD Başkanı Celal Toprak’ın konuşması son derece güzel, sade, samimi ve anlamlıydı. Kendisine takdim edilen ödül esnasında Dalan, burukluğunu bir kere daha dile getirdi.
Sabahattin Ali’nin sözlerini yazdığı Zülfü Livanel’nin icra ettiği türküdeki aklımıza gelen kuble  “yedi  yıldır uğramadım Yurduma..leylim ley..”çağrışım yaparken ne kadar acı çektiği bir yumruk gibi boğazımızı tıkıyor. İnsanın aklındakileri ile söyleyebilecekleri şeyler arasındaki mesafe uzaklaştığını sanıyoruz. Dalan sadece sistemi suçluyor. Sadece hukukun birebir düşmanlığı ile karşılaştığını söylüyor.
Eğitimlerle ile bilgi toplumuna değerler kazandıran pek çok okulların ve üniversitenin kurucusu Bedrettin Dalan, Ergenekon davasının firari sanığı ile suçlanarak kırmızı bültenle yakalama kararı çıkarılan yakalama kararın
kaldırılmasıyla 7 yıllık firarın ardından Türkiye'ye dönmüştü.
Unutulmaz hizmetleriyle tarihde izleri silinmeyecek Dalan, Kamyon dolusu aldığı ödüllerin içinde en önemli ve çok manalı bu ödülü bulduğunu, baş tacı edeceğini ifade eden sözlerle memnuniyetini belirtdi.
Yeni bir anlayışla bilgi pınarı haline getiren, hem okurların dinleyicilerin kültürünü artırırken zaman geçtiğini hissetdirmeyecek kadar keyifli akışıyla sürdürülen Kent ve Yaşam programı, bizlere yaşam kalite dünyasını
yansıtmalarındaki başarısı, ilginin doruklarda olduğunu, verilen ödüllerin her yıl diğer bir yılı aratmayacak anlamlı olması küçük bir adımın bile atılmasını göz ardı etmeden takdir etmeleri ve teşvik etmeleri gözden kaçmıyor.
 “Kent ve Yaşam ödüllerin” flaş diğer bir ismi; Tarihi Kentler Birliği ve İpekyolu Belediyeler Birliği’nin de üyesi olan Göynük Belediye Başkanı aynı zamanda İpekyolu Belediyeler Birliği Başkanı olan Kemal Kazan’dı.
Sapanca’dan başlayıp, Geyve, Göynük, Nallıhan, Çayırhan, Ayaş, Ankara bağlantılı İpekyolu Koridoru ile projeler üretmeye devam eden Başkan ile yaptığımız kısa gündem projeleri ve hedefleri ve İpekyolu hakkında kısa söyleşide; ipek yolu üzerinde yer alan yerleşim alanların her birinin tarihi, kültürel ve tabiat zenginlikleri açısından büyük turizm potansiyeli içerdiğini bunları en iyi şekilde değerlendireceklerini söyledi.
 Daha yaşanabilir kentler ve mutlu insanlar sloganıyla yola çıkan program ayrıca, doğru işler yapanları takdir etme farkındalığı artırma adına insanlığı tüm canlıları ilgilendiren hakedilir yaşamı mecrada yer veren medyayıda kategorisi içine  almaktadır.Ödülde dikkat çeken bir başka isim medyada Kültür ağırlıklı yaptıkları Televizyon programlarıyla Karadeniz TV program yapımcısı İrem Eres Televizyonu adına ödülünü aldı.
Halkın özgürlüğünü hissettiren, rahat nefes alacak, insan endeksli yaşanabilir ve estetik şehirler kurulmasına yön veren bu programın gün geçtikce etkinliğini artıracağı inancımızla bir kere daha ödül alanları ve yapımcılarını takdir ve tebrik ediyoruz.  
yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder